Duurzame verwarming

Verwarming is meer dan alleen een aangename temperatuur

Duurzame verwarming

Het spreekt vanzelf, verwarming moet vooral zorgen voor behaaglijkheid. Maar andere zaken zijn tegenwoordig ook steeds belangrijker. U kunt hierbij denken aan duurzaamheid, een flexibele temperatuurregeling en lage stookkosten.

De steeds verder stijgende gasprijzen en het Europeese klimaatakkoord vragen om duurzame en energiezuinige verwarmingssystemen met minder gasverbruik en een lagere CO² uitstoot.

Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw woning te verwarmen, dan is een (hybride) warmtepomp de oplossing. Een warmtepomp is een zeer energiezuinig systeem dat energie uit de buitenlucht of uit de grond haalt en die gebruikt voor verwarming en/of koeling van uw woning.

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Maakt u daarnaast ook gebruik van zonnepanelen, dan wordt uw huis volledig energieneutraal en milieuvriendelijk verwarmt en kunt u veel geld op uw energierekening besparen.

De voordelen van een (hybride) warmtepomp:

Duurzaam

Een (hybride) warmtepomp is een duurzame manier van verwarmen, omdat u gebruik maakt van bestaande energiebronnen (aarde, water en lucht) om uw woning of kantoor te verwarmen. Hiermee vermindert u de uitstoot van CO2.

Energiekosten besparen

Met de steeds verder stijgende gasprijzen is een (hybride) warmtepomp een interessante oplossing om te besparen op uw energierekening. Uiteraard dient u eerst te investeren, maar deze investering verdient u steeds sneller terug.

Lagere CO2 uitstoot

Met een hybride warmtepomp kunt u tot wel 70% op uw jaarlijkse gasverbruik besparen. Hiermee vermindert u dus uw CO2-uitstoot. Hou er wel rekening mee dat een (hybride) warmtepomp wel stroom verbruikt. Afhankelijk van hoe deze stroom wordt opgewekt, misschien maakt u bijvoorbeeld ook gebruik van zonnepanelen, wordt bepaald hoeveel CO2 u totaal bespaart.

Interesse in een warmtepomp?

Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van een warmtepomp in uw woning? Vul dan eerst vrijblijvend onderstaand aanvraagformulier in, zodat wij u een goed advies kunnen geven. 

Nieuwsgierig wat u kunt besparen?
Bel ons vandaag nog voor een duurzaamheidsadvies!

Wat houdt ons duurzaamheidsadvies precies in?

Met onze duurzaamheidsscan ontvangt u een onafhankelijk en eerlijk advies voor de verduurzaming van uw woning, kantoor, nieuwbouw- of renovatieproject. Wilt u deze aanbevelingen vervolgens ook door een van onze partners uit laten voeren, dan is ons advies geheel gratis en kunnen wij het complete traject voor u organiseren en uit handen nemen, zodat wij u volledig ontzorgen.

Wilt u meer weten of wilt u gelijk een afspraak voor een duurzaamheidsadvies maken? Neem dan contact met ons op!